Türk kültüründe aydınlığın karanlığa galip geldiği gece olarak kutlanan 21 Aralık gecesi, Türk Ocakları parkında kutlandı.
Türk milliyetçilerinin fikir önderlerinden Av. Cemal Dönmezer’in rehberliğinde Antalya Güçbirliği Platformu tarafından organize edilen geceye Antalya’da faaliyette bulunan Azerbaycan derneği, Uygur Türkleri, Kırgız, Kazak, Kırım Türkleri ve Kerkük Türkleri gibi dernekler katılım sağladı. Park alanını dolduran çok sayıda vatandaşların unutulmaz bir gece yaşadığı faaliyet, çok çeşitli yöresel yiyeceklerin ve kımız ikramlarıyla başladı.
Antalya ilçelerinden gelenlerin de olduğu Nardugan gecesinde, Antalya milletvekili Ferudun bahşi’nin yanısıra Antalya Büyükşehir belediyesi başkan danışmanı Önder Bilgin, gnl. sekreter yrdm. Durmuş Ali Arslan, kent tarihi ve tanıtım daire başkanı İsmail Oskaay, Zafer Partisi il başkanı Yaşar Kökçe ve Zafer partililer, Türk Ocağı Antalya şube başkanı Abdullah Uysal ile Türk Ocaklılar, yaklaşan İyi Parti kongresinin güçlü adayı Vahdet Afşin Karacan, İyi Parti Aksu ilçe başkanı Recep Bal, Kepez ilçe başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar ve çok sayıda İyi Partili, Yörükler derneği mensupları ile tanınmış siyasetçilerden Mehmet Yıldırım, MHP Döşemealtı eski ilçe başkanı Zeki Öner Özgeçer ve birçok tanınmış iş insanları şölene katıldı.
ATSIZ, ZİYA GÖKALP, ATATÜRK, TÜRKEŞ ANILDI
Gecenin tertip edilmesinde emeği geçen platform sözcüsü Mustafa Duran ve İyi Parti il teşkilatı kurucularından İlhami Okudan’ın organizasyonunun takdir topladığı şenlikte günün mana ve önemine dair açılış konuşmasını araştırmacı yazar Ali Yıldız yaptı. Daha sonra kürsüye davet edilen Cemal Dönmezer Türk kültürünü ve tarihini içeren etkin bir konuşma yaptı. Her iki konuşmacı da, konuşmalarında Türk tarihinin yolbaşçıları olan H. Nihal Atsız’ı, Ziya Gökalp’i, Atatürk’ü ve Alparslan Türkeş’i andı.
SANATÇILAR COŞTURDU
Uygur sanatçılarının eski Türk çalgısı Dombraları çalarak, Uygur lehçesi ile söylediği şarkıları ve Antalya’nın tanınmış ozanı Selahattin Kozanoğlunun deyişleri büyük alkış aldı. Gençlerin okuduğu şiirler de hazır bulunanları etkiledi. Daha sonra Azerbaycanlı ve Kırımlı sanatçıların söylediği türkülerle coşan vatandaşlar hep birlikte şarkılara eşlik edip yanan ateşin etrafında yöresel kıyafetli gençlerin katılımıyla hep birlikte yöresel danslarla eğlendiler.
KAM DAVULLARI İLE GELENEKLER YERİNE GETİRİLDİ
Gecenin ilerleyen saatlerinde kam davulları çalınıp eski Türk geleneklerine göre ateşe süt dökülüp yumurta tokuşturuldu. Yumurtası kırılmayanların sevindiği geleneğe ilaveten dilek ağacına kırmızı bez parçaları bağlanıp dilekler dilendi ve hep birlikte söylenen Kürşat marşı ve İzmir marşı ile Türk milliyetçileri kucaklaşarak vedalaştılar.